ПОИСК
Здоров'я та медицина

Жирну рибу рекомендують тим, у кого хворе серце

6:22 6 квітня 2021
жирна риба

Людям, які страждають на захворювання серцево-судинної системи, лікарі рекомендують регулярно вживати рибу жирних сортів. Найважливішим інгредієнтом риби є жирні кислоти омега-3. Доведено, що вони знижують ризик серйозних серцево-судинних відхилень, включаючи серцеві напади та інсульти. Це підтвердило нове масштабне дослідження, повідомляє видання Medical Express. Вчені з Університету Макмастера (Канада) проаналізували дані майже 192 тисяч добровольців більш ніж з 60 країн, причому приблизно у 52 тисяч були серцево-судинні захворювання. Фахівці прийшли до такого висновку: вживання два рази на тиждень риби, багатої омега-3, знижує ризик розвитку судинних катастроф приблизно на 16 відсотків. Це, зокрема, стосується людей з групи високого ризику — тих, хто вже переніс інсульт, інфаркт або має захворювання серця. Іншим рибу жирних сортів корисно їсти для профілактики, навіть якщо серце їх не турбує.

Тим часом вчені з'ясували, що буряк, оселедець і банани допомагають уникнути інфаркту .

Фото pixabay

496

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2021 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.